Dobrodošli na strani izobraževanj Zveze RFR.

Za dostop do vaših izobraževanj se morate prijaviti.

Prijava
Loading...
POSVETOVANJE 7/22

DDV, kratko in jedrnato z najnovejšimi spremembami

V digitalni izvedbi bo na voljo od 30. septembra 2022.
Obračunani DDV lahko bistveno spremeni rezultat poslovanja. Poznavanje osnov DDV je zato nujno za vse, ki sklepajo posle v imenu pravnih oseb ali zasebnikov.

Čeprav je velika večina podjetij vključena v sistem DDV, njegove zakonitosti praviloma poznajo le njihovi računovodje. Površno poznavanje in napačna tolmačenja tega davka povzročajo, da so mnogi posli že od začetka napačno vodeni, saj jih sklepajo posamezniki, ki ne poznajo zakonitosti in posebnosti tega davka. Ob tem prevladuje zmotno pričakovanje, da bodo tako nastale nepravilnosti "uredili računovodje".

Številni stiki, ki jih imamo s podjetji, kažejo na to, da je veliko dogovorov neustreznih oziroma poslovno škodljivih. Da bi karseda omejili število takih nesporazumov, smo pripravili posebno posvetovanje za vse, ki vplivajo na nastanek poslovnih listin z vključenim vidikom DDV – za direktorje, tržnike, pogajalce, fakturiste, računovodje in druge. Tradicionalni posvet bo letos obogatila predstavitev novosti, ki so jih prinesle poletne spremembe pravilnika o izvajanju ZDDV-1.

KOMU JE POSVETOVANJE NAMENJENO?
Posvetovanje je namenjeno pravnim osebam v gospodarstvu in negospodarstvu ter zasebnikom. Posebej ga priporočamo vsem tistim, ki se z DDV srečujejo prvič ali občasno, in tistim, ki želijo obnoviti osnovno znanje DDV.
SKLOP 1. Ali poznamo osnovna pravila obračunavanja DDV pri svojem poslu?
Predavateljica: mag. Mojca Zupančič 
Zakaj vsefazni neto davek na končno potrošnjo in kaj za zavezanca to pomeni v praksi? | Kako ugotovimo, kolikšna bo naša obveznost do države iz naslova DDV? | Kaj je odbitni DDV? | Kateri so predpisi, ki urejajo področje DDV? | Kako se DDV prepleta z drugimi davki?

SKLOP 2. Kaj obdavčiti z DDV in česa nikakor ne?
Predavateljica: mag. Mojca Zupančič 
Kako se pravilno lotiti ugotavljanja obveznosti iz naslova DDV? | Kaj je z DDV obdavčljiv promet? | Kaj je promet zunaj sistema DDV? | Kako obravnavamo odškodnine, članarine in donacije ter kako sponzoriranje?

SKLOP 3. Kdaj moramo pridobiti ID-številko za DDV?
Predavateljica: mag. Mojca Zupančič 
Kdo je davčni zavezanec in kdaj mora vstopiti v sistem DDV (se identificirati)? | Razlikovanje med malim in identificiranim davčnim zavezancem | Razlikovanje med davčno številko in ID-številko za DDV | Zakaj moramo nujno preveriti veljavnost ID-številke tujih poslovnih partnerjev? | Kaj je obrnjena davčna obveznost?

SKLOP 4. Kako ravnamo po identifikaciji?
Predavateljica: Barbara Prislan, univ. dipl. ekon.
Kakšne obveznosti in pravice prinaša identifikacija za DDV? | Kako zagotoviti, da bo DDV pravilno in pravočasno plačan? | O računu in drugih pomembnih listinah | Popravek napake in samoprijava | Ali je DDV odhodek (strošek)?

SKLOP 5. Na kaj moramo biti pozorni pri poslovanju s tujino?
Predavateljica: Barbara Prislan, univ. dipl. ekon.
Katere obveznosti sproži nakup v tujini? | Kako dobavimo blago v tujino? | Kako ugotovimo, v kateri državi je treba obračunati DDV od opravljenih ali prejetih storitev, ko poslujemo s tujcem? | Kdaj je potrebna identifikacija za DDV v tujini in kdaj se uporabi unijska ureditev VEM?

SKLOP 6. Ali je naš posel oproščen DDV? Če ne, po kateri stopnji bo obdavčen?
Predavateljica: Barbara Prislan, univ. dipl. ekon.
Kaj je oproščeno DDV? | Katere posledice ima opravljanje oproščenih dobav? | Kdaj smemo uporabiti nižjo stopnjo DDV? | Kaj je osnova za obračun DDV? | Tipični primeri in najpogostejše zmote o oprostitvah in stopnji DDV

SKLOP 7. Na katere novosti moramo biti pozorni?
Predavatelj: dr. Matjaž Prusnik 
Popravek odbitka pri osnovnih sredstvih | Identifikacija in spremenjeni obrazci | Priglasitev določitve davčnega obdobja | Kmečko gospodinjstvo in pavšalno nadomestilo | Transakcije, ki se obravnavajo kot izvoz

 
Izvedba, termini in cena

Cena posvetovanja za naročnike revije IKS je 198 EUR (brez DDV), za nenaročnike 220 EUR (brez DDV). Cena zajema dostop do (videoposnetka) posvetovanja in do gradiva. Za udeležbo na posvetovanju se morate prijaviti. Po oddani prijavi boste prejeli potrdilo in predračun za plačilo udeležnine.

Na posvetovanje se morate prijaviti z Osebno RFR-številko.

Udeleženci digitalne izvedbe boste lahko dostopali do posvetovanja, ko bo vaše plačilo izvedeno in zavedeno ter posvetovanje objavljeno. Za dostop in ogled vsebin morate biti prijavljeni. Do videovsebin in gradiva lahko avtoriziran udeleženec neomejeno dostopa 30 dni.
Po plačilu udeležnine boste lahko zastavili pisno vprašanje. Odgovor izvajalca posvetovanj bo objavljen v okviru platforme za ogled videovsebin, kjer boste lahko dostopali tudi do odgovorov drugim udeležencem ali pa na posvetovanju v živo. Če vprašanje ni v skladu s pravili, si organizatorji pridržujemo pravico, da nanj ne odgovorimo.

NAROČNIKI

Naročniki paketa Posvetovanja digital ali Posvetovanja plus se morate za ogled vsebin prijaviti desno zgoraj. Po prijavi boste posvetovanja lahko gledali s klikom na gumb MOJE VSEBINE.
Za udeležbo na živem dogodku morate naročniki paketa Posvetovanja v živo ali Posvetovanja plus potrditi udeležbo. Prijavite se desno zgoraj in kliknete gumb MOJE VSEBINE. Tam boste našli izpisane termine posvetovanj v živo. Na posvetovanja se morate prijaviti s klikom POTRDI UDELEŽBO.

Če posvetovanje v živo odpade, boste naročniki paketa Posvetovanja v živo po elektronski pošti prejeli povezavo do digitalne izvedbe posvetovanja. Povezava je veljavna 30 dni. Naročniki paketa Posvetovanja plus pa dostopate do digitalnih posvetovanj neomejeno v času naročnine.
 
POTRDI PRODUKT
Izberi izvedbo:
PODATKI O UDELEŽENCU
Za prijavo na dogodku potrebujete Osebno RFR-številko. Če je še nimate, jo lahko pridobite z registracijo na strani: osebnarfr.zvezarfr.si
Osebna RFR-številka udeleženca:
Elektronski naslov udeleženca:
Ime udeleženca:
Priimek udeleženca:
Želim dodati še enega udeleženca
PODATKI O PLAČNIKU
Davčna številka:
Naziv:
Ulica in hišna številka:
Pošta:
Kraj:
Kontaktni elektronski naslov:
Kontaktna telefonska številka:
PREGLED NAROČILA
Izbran produkt:/
Število udeležencev:1
Cena:/
Koda za popust: Potrdi kodo
Po potrditvi bo plačnik udeležbe na navedeni naslov prejel predračun in navodila za plačilo.

Prijavljeni udeleženci bodo na elektronski naslov prejeli potrditev prijave in napotke za udeležbo na izobraževalnem dogodku Zveze RFR.

ODDAJ PRIJAVO

Potrebujete več informacij?

Nataša Colnar, T: (01) 561 09 31, M: 051 356 046; natasa.colnar@zvezarfr.si